Hoe werk ik ?

Anamnese en onderzoek

Tijdens de eerste ontmoeting is er een vraaggesprek waarin al snel duidelijk wordt welke therapie het meest succes zal kunnen hebben. Is dit fysiotherapie dan gebruik ik de standaard procedure binnen dit vakgebied. Zie: www.fysiotherapie.nl
Komt men voor de meridiaantherapie dan let ik vooral op verstoringen in de levensenergie, ook wel Qi genoemd. Ik vraag dus bijvoorbeeld naar het slaappatroon, of er littekens aanwezig zijn, weersgevoeligheid, algeheel gezondheid, dagritme, etc.

Therapie

Na het onderzoek volgt een energetische diagnose en dan de eerste keer een soort van proefbehandeling. Deze behandeling is volkomen pijnvrij, ik werk met een massage staafje en verbind als het ware de acupunctuurpunten met elkaar.

De verbindingslijnen waarlangs de energie stroomt worden meridianen genoemd. Meestal behandel ik de eerste keer 6 van de in totaal 12 meridianen met als doel het gehele systeem van levensenergie in beweging te brengen. Aan de hand van de reakties die dan de komende twee dagen al of niet optreden weet ik in welke richting ik verder kan behandelen. Het doel is het zelfgenezende vermogen te activeren waarna het lichaam zelf de klachten op kan gaan lossen. Vaak worden de meridianen verstoord door littekens. Het is zaak de verstorende oorzaken te vinden en te behandelen om blijvend resultaat te houden.
Mochten er na twee behandelingen geen duidelijke veranderingen zijn opgetreden, dan geef ik advies met welke therapie meer resultaat te verwachten valt.