Filosofie

Ik ga er vanuit dat de mens een zeer veelzijdig wezen is. Talloze therapieën zijn er daardoor ontstaan, ieder aangrijpend op een bepaald niveau van de mens. Als ordening hanteer ik de denkmodellen van Ken Wilber. Evenals in vele culturen gaat ook hij er van uit dat er in de werkelijkheid verschillende niveaus te onderscheiden zijn. Zo is er, sterk vereenvoudigd, voor de mens vaak de volgende indeling gemaakt:

  • Geest
  • Ziel
  • Levensenergie
  • Lichaam

Aan dit model zou ik als 5e niveau de ‘omgevingsfactoren’ toe willen voegen, zoals relaties, klimaat, voorouders, etc.

Met de meridiaantherapie richt ik mij dus op het niveau van de levensenergie, help de zelfgenezende krachten via de acupunctuurpunten en de meridianen. Deze energie kan of te veel of te weinig aanwezig zijn. Het gaat om de balans tussen de polen yin en yang.

De therapie bestaat uit twee stappen:

  1. Heeft het niveau van de levensenergie te maken met de klacht? Dit weet ik na één of twee behandelingen. 90% van de patiënten die in mijn praktijk komen reageert op een behandeling hetgeen betekent dat er via dit niveau verbeteringen mogelijk zijn. Bij 70% zijn de reacties zeer duidelijk en opmerkelijk. Het lichaam ‘kiest’ zelf wat er moet gebeuren om te genezen. Vaak via een eb en vloed effect wat betekent dat er om de twee uur veranderingen plaatsvinden. Dit op 100% natuurlijke basis.
  2. Wat is of wat zijn de oorzaken van de verstoring van het zelfgenezend vermogen? Mijn ervaring is dat het vaak operatielittekens zijn. Echter ook vaccinatielittekens, ongevallen, piercings, de pil of het spiraaltje, voeding, medicijnen, oorbellen, etc, kunnen storen. Het is de kunst de oorzaak te vinden en te behandelen. Mits opgelost is een duurzaam effect te verwachten.